Dupa ce reprezentantii firmei „Editura Cartea Romana de Telefoane“ au trimis mai multe facturi fictive institutiilor si persoanelor fizice din tara a venit randul si primariei din Focsani sa cada in plasa excrocilor. Institutia a primit o instiintare de plata de la „Editura Cartea Romana de Telefoane“ pentru un serviciu nesolicitat.

Printre cei care au primit instintari de plata pentru servicii nesolicitate se numara si Primaria Focsani care a primit o factura in valoare de 321 lei.

„Pe noi nu ne-a sunat nimeni, nu ne-a trimis nimeni nici o oferta, in schimb ne-a venit aceasta factura, in valoarea de 321 lei. Pe verso este contractul, scris cu litere asa de mici si sterse incit abia se vede. In contract se precizeaza ca daca suma este platita, numerele de telefon vor fi publicate in Cartea de telefoane editia ... 2007.

De asemenea, se mai precizeaza ca in lunile urmatoare facturile vor fi duble. “, a spus Dan Cazaciuc, seful directei de comunicare din cadrul Primariei.

Romtelecom si-a avertizat de mai multe ori clientii care au primit factura si un contract din partea editurii „Cartea Romana de Telefoane“ sa nu le confunde cu facturile emise de catre companie.

Potrivit unui comunicat emis de Romtelecom, firma solicita plata unei taxe pentru publicarea unor reclame pe site-ul www.carteadetelefoane.net, iar pentru a atrage clienti foloseste abuziv in strategia de marketing expresii precum „cartea de telefoane“ si copiaza elementele vizuale ale facturii Romtelecom.

„Precizam ca Romtelecom introduce datele de contact ale abonatilor sai in cartea proprie de telefoane numai cu permisiunea acestora si nu percepe taxa pentru acest serviciu“, se arata in comunicatul Romtelecom.

Protectia Consumatorilor s-a auto sesizat si a amendat firma „Editura Cartea Romana de Telefoane.