Primaria municipiului Suceava vrea sa lichideze datoriile pe care le are catre societatea Termica. Municipalitatea nu detine banii necesari,, asa ca a oferit SC Termica acesteia terenurile de sub complexul de termoficare, situate in Lunca Sucevei.

In aproximativ 7, debitele municipalitatii catre Termica, au ajuns sa se ridice la se ridica la circa 340 miliarde de lei vechi. Datoriile provin din subventiile suportate din bugetul local pentru energia termica furnizata populatiei.

In acest moment singura sansa a primariei de a rabursa cele 340 de miliarde este transferul celor 100 de hectare de teren pe care isi desfasoara activitataea Termica, din proprietatea primariei in cea a societatii.

“Evident, Primaria nu are lichiditati sa plateasca datoria la Termica, aceasta cumulandu-se pe parcursul a sapte ani. Conducerea societatii ne-a solicitat sa le vindem terenurile, care acum sunt ale Consiliului Local, si credem ca este posibil sa facem, prin negociere directa, o regularizare intre patrimoniul Primariei si Termica”, a spus Ion Lungu, primarul Sucevei.