Germanul Peter Schomers va fi tehnicianul lui CSU Atlassib Sibiu pentru campionatul urmator. Fostul tehnician al austriecilor de la Furstenfeld va incepe antrenamentele cu noua sa formatie la finele lunii viitoare.

Site-ul oficial al clubului de baschet CSU Sibiu a anuntat ieri, in mod oficial, numele noului antrenor al echipei pentru campionatul 2007-2008. Acesta se numeste Peter Schomers, cel care a acceptat zilele trecute o intelegere cu membrii conducerii echipei sibiene pentru sezonul care va debuta in luna octombrie.

Tehnicianul de 44 de ani, nascut la Rosenheim/Obb (Germania), este liber de contract de anul trecut, cand s-a despartit de actuala ocupanta a locului secund in Austria, Furstenfeld Panthers, pe care a pregatit-o incepand cu 2004.

Schomers va veni pentru prima data la Sibiu pe 15 iulie, atunci cand va si semna acordul cu CSU, urmand a incepe antrenamentele cu ,,universitarii” zece zile mai tarziu. Directorul ,,galben-albastrilor”, Mircea Vulc si noul antrenor s-au intalnit acum doi ani cu ocazia unui turneu de pregatire intreprins de sibieni in Vest.

Atunci, CSU a trecut de ,,panterele” din Furstenfeld cu scorul de 72-54, in cadrul celui de-al treilea joc al cantonamentului.

Peter Schomers si-a inceput cariera de antrenor principal in 1996, la Hanover (liga a doua germana), unde si-a incheiat si cariera de jucator, dupa ce fusese un sezon si secund la SSV Ulm, club pentru care a coordonat in paralel activitatea echipei a doua a clubului.

A continuat cu BG Ludwigsburg (1997-1999), tot in esalonul secund, apoi a trecut la Hamburg Tigers (1999-2001), in primul esalon, revenind in final la Ludwigsburg (2001-2003), cu care a reusit promovarea, dupa numai un sezon, in Bundesliga. Ca jucator profesionist, Schomers a evoluat in cariera pentru Osnabr?ck, Ludwigsburg, T?bingen si Ulm.

A fost inclusiv selectionat in ,,nationala” masculina a tarii sale. A obtinut de-a lungul timpului mai multe burse sportive pentru baschet la universitatile din Huston (Texas) si Honolulu (Hawaii). Este licentiat in psiholgie din 1994.