Potrivit primarului, consilierii locali au aprobat propunerea de vinzare prin licitatie publica deschisa a peste 41.000 mp de teren, pe care se va amenaja un centru logistic pentru camioane sau o manufactura de materiale de constructii, in functie de care dintre firmele interesate va cistiga licitatia.

Estimarile arata ca, prin noile investitii se vor crea cel putin 50 de locuri de munca, pe linga cele 250 care au fost create de alti investitori. Cristinel Metea nu a ascuns nici faptul ca, dat fiind interesul tot mai mare pentru terenurile din zona, s-a decis marirea preturilor cerute, in comparatie cu cele practicate pina acum, pretul de pornire a licitatiei fiind de 1 euro/mp.

Licitatii pentru apa si canalizare

Cristinel Metea a mai anuntat ca, in urmatoarea perioada vor fi organizate licitatii pentru trei proiecte. Doua privesc alimentarea cu apa, fiind pusa “la bataie” o suma totala de 40 miliarde lei vechi, iar cel de-al treilea se refera la canalizare si amenajarea unei statii de epurare, investitie estimata la 70 miliarde lei vechi.

Totodata, comuna mai are la dispozitie si un milion de euro pentru drumuri, dupa ce a cistigat un proiect SAPARD, depus initial in 2002 si aprobat in 2005. Intre timp s-au gasit bani si pentru apa si canalizare, asa ca s-a decis, logic, ca aceste proiecte sa fie realizate prioritar si abia apoi sa fie reparate drumurile.

Reparatii capitale la scoli

Sume importante se investesc si in reparatii capitale la scolile din comuna. In prezent, se fac lucrari la scoala “Avram Iancu”, despre care primarul a spus ca spera sa fie de trei stele, urmatoarea pe lista fiind scoala din Dumbrava.

Pentru aceste lucrari, administratia locala dispune, in prezent, de 400 milioane lei vechi, dar aceasta suma va fi suplimentata cu banii rezultati din vinzarea terenului care va fi scos in curind la licitatie. La cealalta scoala din Unirea se va incepe prin rezolvarea problemei grupurilor sanitare.

Pe de alta parte, la scoala “Avram Iancu” se afla in curs de amenajare o baza sportiva, care va avea si teren de minifotbal cu gazon sintetic, la standardele necesare pentru inscrierea in competitii nationale. Cristinel Metea a dezvaluit ca s-a inspirat in amenajarea acestei baze dupa cea facuta la Colegiul “Horea, Closca si Crisan” din Alba Iulia.

Tot linga aceasta scoala se construieste si o sala de sport cu 150 de locuri in tribune, a carei receptie este programata pentru luna noiembrie.