Vacanta s-a terminat la CFR Cluj, iar antrenorul Ioan Andone va incepe in scurt timp remanierea lotului, cel mai bun din tara, potrivit spuselor sale. Pe de alta parte, „feroviarii“ s-au despartit de Florin Dan si Chihaia, care au plecat la UTA.

Atras de obiectiv

Ieri, noul tehnician al CFR-ului, Ioan Andone, s-a prezentat la Stadionul „Dr. Constantin Radulescu“, impreuna cu presedintele Iuliu Muresan si cu noul antrenor secund al echipei „feroviare“, Romulus Gabor.

"Falcosul“ a vorbit despre intentiile sale in calitate de tehnician al formatiei „feroviare“, aducind in discutie, de asemenea, subiectul lotului de jucatori pe care il va avea la dispozitie incepind cu startul sezonului 2007-2008: „Cred ca va fi o editie de campionat foarte interesanta, in care patru-cinci echipe se vor bate pentru titlul de campioana.

In opinia mea, acesta va fi cel mai puternic sezon de dupa 1989, pentru ca avem sase locuri disponibile in cupele europene. Se vor lupta in jur de zece echipe pentru aceste locuri, iar alte opt se vor bate pentru evitarea retrogradarii“, a precizat Ando privitor la competitia care va debuta pe 29 iulie.

Fostul antrenor al lui Dinamo a marturisit, apoi, ca venirea sa la CFR Cluj a fost conditionata de obiectivul propus de conducerea „feroviara“: „Daca aveau alt obiectiv, de exemplu clasarea intre primele patru sau primele sase echipe, nu acceptam sa vin la Cluj! Nu veneam la CFR daca obiectivul era altul decit cistigarea campionatului“.

Nu schimba sistemul

In continuare, tehnicianul "feroviarilor“ a lasat sa se inteleaga ca formula de joc in noul sezon va fi, in mare parte, aceeasi cu care CFR-istii au obtinut locul 3 in Liga 1: „Sistemul de joc va ramine in general acelasi, 4-3-3, care, insa, se va putea transforma la nevoie in 4-2-3-1“.

Oricum, Andone se va edifica in aceasta privinta dupa meciurile de pregatire pe care CFR-ul le va sustine in Austria: „In 2-3 saptamini, in functie de cum se va juca in amicale, o sa-mi fac o idee si o sa ma axez pe un sistem de joc. Interesul meu este, oricum, sa cistig toate meciurile, iar echipa sa joace un fotbal performant, pe atac. Provin eu dintre fundasi, dar imi place sa risc.

Nu sint genul de antrenor care sa se inchida la 0-0, sa ma multumesc cu putin“.

Isi lauda echipa

Privitor la echipa pe care a primit-o in momentul semnarii acordului cu CFR, Andone a spus ca isi doreste sa-i vada pe jucatori la lucru inainte de a lua o hotarire in privinta viitorului acestora la formatia „feroviara“.

"Falcosul“ a tinut sa precizeze ca lupta pe mai multe fronturi care ii asteapta in noul sezon impune un lot cit mai numeros si valoros, in acelasi timp: „In general, n-o sa renuntam asa de usor la jucatori. Avem nevoie de minimum doi jucatori pe post, pentru ca altfel nu poti duce o batalie pe trei fronturi cu un lot restrins.

Lotul va fi de 25-26 de jucatori, poate dupa primul cantonament mai renuntam la citiva dintre cei care sint acum, poate vor mai veni jucatori la echipa, nu stiu inca exact acest lucru“.

In final, Ioan Andone a tinut sa precizeze ca CFR Cluj, prin transferurile realizate in aceasta vara, dispune de cel mai bun lot dintre echipele din Liga 1 si ca nici macar Dinamo nu a reusit sa-i intreaca pe „feroviari“ la capitolul achizitii.

Dan si Chihaia, la UTA!

Asa cum era asteptat, ieri s-au reluat negocierile pentru transferurile lui Florin Dan, Chihaia si Roszel la UTA Arad. Cele doua cluburi au cazut de acord pentru primii doi, care si-au dat acceptul de a evolua in urmatoarele trei sezoane pentru clubul aradean.

In privinta lui Roszel, discutiile vor continua in aceste zile, totul fiind doar o chestiune de timp, dupa cum a afirmat presedintele „Batrinei Doamne“, Nicolae Bara: „Pentru Roszel inca negociem, dar in principiu asteptam ca transferul sa se realizeze“.

Romulus Gabor, noul "secund“

Tot ieri a fost prezentat si noul antrenor secund al echipei „feroviare“, in persoana lui Romulus Gabor. Acesta l-a inlocuit in functie pe Muzsnay Zsolt, care si-a reziliat contractul cu gruparea CFR-ista dupa plecarea lui Cristiano Bergodi. „Ma simt onorat ca am ajuns la aceasta grupare.

Sper ca prin experienta mea sa ajut la indeplinirea obiectivului si sa reusim sa formam cea mai buna echipa din tara, sa incercam sa terminam odata cu echipele din Bucuresti! Prin valoarea lotului si prin experienta cistigata de Ando si cu sprijinul conducerii clubului cred ca avem o mare sansa sa luam anul acesta campionatul“, a declarat Gabor la intilnirea cu presa.