Ministrul Muncii a verificat personal cum se va face concedierea a celor 1.000 de siderurgistilor de la Mittal Steel. Procedura de autodiponibilizare propusa de administratia combinatului nu-l ingrijoreaza pe ministrul muncii, deoarece masura va fi insotita de masuri de protectie sociala.

Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a vizitat la sfarsitul saptamanii trecute platforma combinatului pentru a discuta cu administratia conditiile in care se vor produce concedierile.

"Nu vor fi probleme sociale deosebite, pentru ca sunt plecari bazate pe voluntariat. Ca ministru al Muncii, sunt interesat, bineinteles, mai mult de partea activa, de pastrarea locurilor de munca.

Exista riscul ca in anumite sectoare, daca nu se face o analiza competenta si sunt lasati sa plece oricati vor dori sa beneficieze de avantajele financiare, sa se ingreuneze munca persoanelor care raman in activitate si care ar putea sa lucreze cat pentru doi sau trei", a declarat ministrul Paul Pacuraru.

Procesul de "autodisponibilizare" a inceput pe 15 iunie si se va finaliza pana pe data de 30 noiembrie. Siderurgisti care depun cereri de renuntare la locul de munca vor primi, in functie de perioada lucrata prime cuprinsa intre 16.000 si 20.000 de lei.

In paralel cu disponibilizarile conducerea Mittal Steel Galati intentioneaza ca pana a sfarsitul anului 2007 sa angajeze circa 400 de persoane, mai cu seama acolo unde exista un pronuntat deficit de personal.