Conducerea SC FDFEE Electrica Transilvania Sud SA, Sucursala Sibiu, pune desele intreruperi de curent pe seama interventiilor neautorizate ale constructorilor.

“Din 49 de incidente, 20 au fost provocate de constructori. In sapte situatii, cablurile au fost afectate de lucrarile efectuate in oras, din cauza tasarilor pamantului”, a spus, ieri, Iacob Blagu, directorul societatii de electricitate, la sedinta Colegiului Prefectural.

Desi Blagu afirma ca a anuntat in presa intreruperile programate de curent, nu toti directorii institutiilor descentralizate au fost de acord. “Intreruperile de curent ne afecteaza aparatura de miliarde. Noi nu am fost anuntati. Nu e o amenintare, dar daca alta data nu vom fi, din nou, anuntati, situatia nu mai poate continua asa.

Eu nu am cum sa justific pierderile cauzate de intreruperile de curent”, spune Cornel Muntean, directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu.

Prefectul Ion Ariton a tinut sa sublinieze ca desele intreruperi de curent, neprogramate, nu sunt probleme independente de societatea de electricitate. Ariton i-a atras atentia lui Iacob Blagu ca ar trebui sa ia in serios sesizarile primite. “Dumneavoastra aveti o problema. Credeti ca totul e in regula. Nu e asa.

Daca trei, patru, cinci colegi va spun ca sunt probleme, trebuie sa va ganditi ca chiar este o problema”, a precizat prefectul. Ariton a adaugat ca discutiile din cadrul sedintei Colegiului Prefectural nu reprezinta reprosuri, ci semnale care trebuie rezolvate.

“Va iau la mine acasa si va arat ceasul electric, pe care il potrivesc de cate ori se intrerupe curentul, pentru ca nu ne anuntati niciodata, ne anunta presa. Sa fim oameni seriosi si sa nu mai gasim tot felul de scuze”, a incheiat Ariton.