5 camere de supravegere vegheaza de astazi traficul traficului pe drumul european DN 1 E 60, pe tronsonul Cluj-Napoca - Turda. Dispozitivile au fost amplasate in urma unui parteneriat incheiat intre Serviciul Politiei Rutiere si Consiliul Judetean Cluj. Autoritatile spera ca prin acesta masura sa limiteze numarul de accidente care se produc in zona.

De la initierea programului “Stop accidentelor ! Viata are prioriate”, in 2006 la nivelul judetului Cluj, numarul evenimentelor rutiere grave a scazut cu peste 10 %.

In urma analizelor efectuate in cadrul Proiectului de Siguranta Rutiera a reiesit ca viteza excesiva este principala cauza generatoare de accidente.

Serviciul Politiei Rutiere Cluj a decis amplasarea dispozitivelor de urmarire in localitatiile Martinesti, Tureni si Copaceni, dupa s-a constata ca in ultimii doi ani pe acest tronson au avut loc 75 de accidente de circulatie soldate cu 28 de decese .

In cadrul Serviciului Politiei Rutiere, a fost infiintat un dispecerat, care va prelucra datele si imaginile trimise de camerele video. In cazul constatarii unor nereguli va fi identificat numarul de inmatriculare al autoturismului, proprietarul autovehiculului urmand sa primeasca la domiciliu o notificare.

In termen de cinci zile acesta va comunica cine a condus autoturismul, urmand ca pe numele soferului sa fie intocmit un proces verbal de contraventie care va fi trimis prin posta.

Autoritatiile spera ca noile dispozitive sa contribuie la scaderea numarului de accidente intr-o proportie similara celei obtinute in cadrul programului “Stop accidentelor ! Viata are prioriate”De la initierea acestuia, in 2006 la nivelul judetului Cluj, numarul evenimentelor rutiere grave a scazut cu peste 10 %.