Autoritatile locale din judetul Dambovita au infiintat un birou de reprezentare si afaceri in Regiunea Castellon, birou care ii va reprezenta pe cei aproape 20 000 de damboviteni din aceasta parte a Spaniei. Structura nou creata are menirea de a valorifica oportunitatile de afaceri din Dambovita si de a mentine legatura cu cei ramasi acasa.

Initiativa apartine Consiliului Judetean Dambovita si Primariei Municipiului Targoviste. Presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Gheorghe Ana, prefectul de Dambovita, Aurelian Popa si primarul municipiului Targoviste, Iulian Furcoiu impreuna cu prefectul Regiunii Castellon, Antonio Lorenzo, au inaugurat noua structura.

Datorita prezentei masive a romanilor in zona Castellon, autoritatile spaniole s-au aratat interesate de astfel de initiative si de oportunitatile de afaceri din judetul Dambovita. Majoritatea romanilor lucreaza in constructii si contribuie la dezvoltarea economica a Castellon-ului.

Initial, banii castigati de cetatenii romani din Spania au fost investiti preponderent in Romania, insa o data cu trecerea timpului, investitiile acestora in tara de adoptie au crescut semnificativ.

Romanii au investit in special in sectorul imobiliar, atrasi fiind de oportunitatile pe care economia si bancile spaniole le ofera pentru acest tip de investitii.