Consiliul Judetean Arad va beneficia de peste 160 de milioane de euro din Fondul de Coeziune pentru reabilitarea si modernizarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare. Acest proiect este cel mai mare pe fonduri europene al judetului Arad in sectorul sis-temelor de alimentare cu apa si canalizare.

In prima faza vor fi accesati 40 de milioane de euro, bani necesari intocmirii proiectului tehnic. Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Arad, Iosif Matula, pana acum 72 de primarii si-au manifestat disponibilitatea de a primi asistenta tehnica dupa care, daca va fi necesar, vor fi incluse in proiectul sustinut de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile.

"Consortiul care va realiza serviciile de consultanta, desemnat de Minister prin licitatie, va sosi in foarte scurt timp in judet si isi va incepe activitatea.

Rezultatele pe care le-am obtinut in etapa pregatitoare, in aceste prime luni, ne fac increzatori ca vom putea accesa in prima faza 40 milioane de euro, iar pana in 2013 suma accesata sa depaseasca valoarea de 160 milioane de euro", a declarat Iosif Matula.

Judetul Arad nu sta bine la capitolul extinderea retelelor de utilitati publice. Potrivit buletinului statistic intocmit de Directia Regionala de Statistica Timis, Aradul a raportat doar 0,4 kilometri extindere in ceea ce priveste retelele de alimentare cu apa si 16 kilometri la gazele naturale.

De asemenea, tot conform statisticilor, un procent de 25 la suta din populatia judetului nu este inca deservita de un sistem de alimentare cu apa potabila si canalizare. z

» Peste 72 de comune si orase din judetul Arad vor primi finantare pentru extinderea retelei de alimentare cu apa potabila.