Conferentiarul Bodo Barna sustine ca plecarea sa a fost sugerata in repetate randuri de catre conducerea Universitatii

Conferentiarul Bodo Barna, presedintele Comitetului de Initiativa Bolyai (CIB), a decis sa paraseasca Universitatea Babes-Bolyai, dupa ce a obtinut in instanta o sentinta definitiva si irevocabila impotriva institutiei.

"Ma voi duce la o alta institutie. Am luat aceasta decizie pentru ca asupra colectivului de la facultate se faceau presiuni ca eu trebuie sa plec", a declarat Barna pentru Romania libera.

Potrivit presedintelui CIB, fostii sai colegi nu au avut nici un moment vreun comportament neprofesionist. "Colegii nu mi-au facut niciodata nici un gest. La facultate totul a mers normal. Dar au fost tot felul de sedinte in care conducerea tot punea problema situatiei mele, se tot cautau probleme de ordin profesional", a afirmat liderul CIB.

Mai mult, Barna spune ca plecarea sa a fost determinata de cereri directe si indirecte de a parasi Universitatea. "A existat clar aceasta solicitare din partea conducerii UBB sa plec pentru ca nu fac bine Facultatii", a mai completat Barna.

Purtatorul de cuvant al UBB, Cristina Nistor, nu a putut fi contactata ieri, pana la inchiderea editiei.

CIB militeaza pentru infiintarea unei Universitati de stat in limba maghiara prin scindarea UBB. Barna si Hantz Peter sunt protagonistii unui alt scandal din UBB, legat de amplasarea placutelor bilingve in sediile facultatilor Universitatii.