Datoriile Societatii Nationale a Cailor Ferate Romane catre Electrica au ajuns in Prahova la suma totala de 12,3 milioane euro. Pentru recuperarea creantelor, Electrica are in prezent zeci de procese pe rol, sperand sa recupereze astfel in instanta aproape 46 milioane lei noi.

Totodata, Fiscul prahovean a instituit titlu executoriu, cu sechestru in curs, pe activele garilor debitoare, pentru recuperarea a aproape trei milioane lei noi.

„Pentru acumularea de datorii la factura de curent electric, un numar de 25 statii, cantoane, si halte ale SNCFR din Prahova au fost deconectate de la sistemul de alimentare cu energie electrica” ne-a explicat Paul Ferdoschi, directorul Agentiei Electrica Ploiesti.

Pe lista neagra se regasesc gari care deservesc o serie de orase din judet, precum Plopeni, Campina, Boldesti, Scaieni sau Blejoi, si chiar statiuni importante de pe Valea Prahovei, precum garile din Sinaia, Azuga si Comarnic.

ホn aceeasi situatie se regasesc alte zeci de cantoane si halte din localitatile, Stoienesti, Hatcarau, Corlatesti, Dambu, Tomsani, Albesti Muru, Gura Beliei, Lipanesti, Magurele, Coada Malului, Homoraciu, Izvoare, Maneciu si Crangul lui Bot.

Electrica sustine ca intreruperea furnizarii energiei electrice nu afecteaza siguranta circulatiei si orarul trenurilor de calatori sau de marfa, si ca prin aceasta actiune se incearca protejarea intereselor clientilor buni platnici.

Pe de cealalta parte, angajatii unora dintre aceste statii CFR spun ca sunt nevoiti sa lucreze in conditii primitive, si sa vanda bilete la lumina de la lampa sau lumanare, in timp ce calatorii trebuie sa astepte trenul in bezna.