Liderul sindical Ioan Vilt a mers ieri la Parchetul de pe linga Tribunalul Cluj sa depuna denunturile impotriva celor trei directori ai Regiei Autonome de Termoficare (RAT) Cluj - Emil Miron, director general, Dan Cupsa, director tehnic, si Ioan Moldovan, director economic. Cei trei sint acuzati de catre sindicalisti de savirsirea unor posibile fapte de coruptie si de abuz in functie.

„Directorul general Emil Miron foloseste personalul regiei in timpul orelor de program pentru a executa lucrari in folosul sau propriu, acestia fiind pontati ca prezenti la program si platiti de catre regie, deseori fiind si premiati pentru activitatile prestate in folosul acestuia“, se arata in denunt.

Documentul contine numele mai multor muncitori ai regiei care au fost folositi de cei trei directori in scop personal pentru diferite lucrari.

„La locuinta parintilor directorului Cupsa Dan, salariatii Gavril Balea, Vasile Veres, Pavel Cira si altii au executat lucrari de inchidere a balconului, iar din ordinul acestuia sticla necesara inchiderii balconului a fost scoasa din magazia regiei si transportata cu masina de serviciu la locuinta respectiva“, se mai arata in denunt.

Ioan Vilt va trimite miine denunturile si la Directia Nationala Anticoruptie (DNA). Acesta sustine ca si ceilalti muncitori vor da declaratii in fata procurorilor, daca vor fi chemati sa dea explicatii. „Sper ca justitia sa isi faca treaba“, a declarat ieri la Parchet IoanVilt. Muncitorii asteapta intre timp raspunsul Primariei in ceea ce priveste controlul efectuat la regie.

„Asteptam vineri raspunsul in scris, sa il putem arata, in caz ca Primaria ii spala pe directori, iar luni vom avea o sedinta in care vom decide ce vom face mai departe“, a conchis Vilt.

Adrian Suciu - declaratie pentru Parchet

„La domiciliul personal al domnului director Emil Miron, am fost obligat sa prestez, impreuna cu colegul meu Cocos Filimon, lucrari de modificare a instalatiei electrice. La sfirsitul lucrarii, domnul director s-a oferit sa ne plateasca, noi am refuzat, spunindu-ni-se ca, in cazul acesta, vom primi un premiu la salariu, lucru care s-a si intimplat, primind 300 RON premiu la salariu.“