Lumea e mica

In Prahova, numarul clinicilor pentru chirurgine estetica se pot numara pe degetele unei maini, insa niciuna nu ofera un astfel de servciu. Medicii recunosc, insa, ca au fost consultati in ceea ce priveste riscurile unei asemenea interventii chirurgicale. “E orasul mic, iar himenoplastia (refacerea himenului - n.r.) este o interventie care presupune o discretie totala.

Acesta este si unul dintre motivele pentru care nu veti gasi o astfel de specializare. Vin la noi numai sa se intereseze unde se poate face o astfel de operatie”, a mentionat unul dintre chirurgii ploiesteni. Tinerele cu bani ajung la Bucuresti, si, in cateva ore, redevin virgine.

Tiganii si fetele de bani gata

Printre cele care aleg sa redevina virgine sunt fetele rome, domnisoarele de bani gata si femeile care vor sa-si ascunda trecutul de tinere “usoare”. In Filipestii de Targ, satul Marginenii de Jos este impartit intre romii saraci lipiti (tot mai putini) si romii cu castele. “Printesele” care urmeaza sa se casatoreasca trebuie sa fie, neaparat, virgine.

Altfel, li se duce vorba ca ar fi “vagaboande” si fac numele familiei de ras. Din aceasta cauza, intr-o discretie totala, fetele fac o excursie la Bucuresti si se intorc “curate”. La fel, si copilele de bani gata, tinute din scurt de parinti.

Pustoaice abia trecute de 13-14 ani “calca stramb”, iar parintii, stiindu-si odraslele zvapaiate, le ameninta cu vizita la ginecolog. Pentru a preveni eventualele neplaceri generate de o astfel de vizita, pustoaicele isi rezolva chirurgical problema cuminteniei. Cea de-a treia categorie de virgine resapate este reprezentata de viitoarele doamne din inalta societate.

Acelea care au un trecut apreciat drept dubios si care vor sa evite spovedaniile plictisitoare si explicatiile puerile se prezinta la medic si apar in fata viitorului sot mai “curate” ca la botez.

Interventie usoara

Pretul unei astfel de interventii este de aproximativ 500 de euro. Operatia este efectuata sub anestezie locala sau generala si dureaza circa o ora. Resturile himenului sunt refacute folosind laserul, care taie si cauterizeaza simultan. Apoi fragmentele sunt "lipite" unele de altele, femeia redobandindu-si astfel virginitatea. Rezultatul nu este intentionat sa dureze.

La acest tip de operatie vindecarea definitiva este rara, pentru ca himenul este relativ avascular. De asemenea, se poate introduce un biomaterial care sa acopere ruptura. Si acesta este un procedeu temporar.

Atunci cand ramasitele himenului nu sunt suficiente, reparatia definitiva este realizata prin apropierea ramasitelor subminate ale himenului sau prin inglobarea unei prelungiri a mucoasei vaginului.