Utilajele de deszapezire au actionat, toata noaptea de sambata spre duminica, pe DN 1 in zona statiunii Sinaia si pe DN 1 A in zona localitatii Cheia pentru curatarea drumului. Pe DN 1, cinci utilaje de deszapezire au lucrat de sambata, incepand cu ora 16.00, pana ieri dimineata iar pe DN 1 A alte trei utilaje au actionat in zona Cheia.

In noaptea de sambata spre duminica drumarii au intervenit pentru a tracta mai multe TIR-uri care nu au putut urca catre Brasov din cauza ca autovehiculele nu erau echipate corespunzator pentru drum in conditii de iarna.

Ieri, la orele pranzului, ninsoarea incetase, dar drumarii erau pregatiti pentru a interveni, pentru ca problemele de pe drumurile nationale din Prahova, in special pe DN 1 si DN 1 A, la granita cu judetul Brasov, nu erau rezolvate, vantul puternic aducea pe carosabil zapada din pomi si de pe versanti, zapada care, odata asternuta pe sosea, se transforma foarte repede in polei.

Autoritatile le recomanda soferilor sa nu plece la drum fara a avea autoturismele echipate corespunzator, iar daca nu e neaparat nevoie sa porneasca in calatorii, soferii sunt sfatuiti sa-si amane deplasarile