Primaria Campina a fost data in judecata de un campinean pentru ca refuza sa ofere informatii de interes public. Chiar daca are un substrat politic, procesul - primul de acest gen din istoria orasului - nu face decat sa scoata in evidenta secretomania care exista in momentul de fata in Primaria Campina.

Monica Clinciu, avocata de profesie, a formulat la sfarsitul lunii trecut o cerere scrisa catre Primaria Campina in care solicita informatii referitoare la modul in care au fost cheltuiti banii publici in mandatul Tiseanu. Conform legii 544/2001 privind accesul liber la informatii, Primaria ar fi trebuit sa dea un raspuns in termen de 30 de zile.

Cum acest termen a expirat si raspunsul nu a venit inca, Monica Clinciu a decis sa actioneze in judecata Primaria. Procesul se afla pe rolul instantei de contencios administrativ din cadrul Tribunalului Prahova, primul termen de judecata fiind stabilit la data de 1 decembrie.

Ce-i drept aceasta actiune are la baza o rafuiala politica intre Partidul Conservator si Partidul Democrat. Avocata Monica Clinciu este mebru in Biroul Executiv al PC. Prin intermediul ei, conservatorii spera sa afle informatii din actele aditionale la contractele incheiate cu societatile care au executat lucrari de investitii in Campina.

Conservatorii sustin ca multe licitatii au fost castigate pentru o anumita suma pentru ca la sfarsitul lucrarilor sa se plateasca mult mai mult. Cel mai elocvent exemplu este Scoala Centrala. Initial costurile acestei cladiri au fost evaluate la 54 de miliarde de lei vechi pentru ca in final, sa coste aproape 6 milioane de doalri, o suma de patru ori mai mare.

Pe de alta parte, Mariana Patrasca, purtatorul de cuvant al Primariei Campina sustine ca raspunsul la solicitarea avocatei Monica Clinciu va sosi la un moment dat, undeva la jumatatea lunii noiembrie, din cauza numarului foarte mare de informatii solicitate.

Enervat de curiozitatea fostilor sai colegi de partid, Tiseanu nu scapa nici o ocazie sa atace fara fair play. „Nu ma intereseaza un partid de 2 la suta” este replica pe care Tiseanu a transformat-o in leit motiv la fiecare conferinta de presa. Curios este faptul ca Tiseanu a ajuns primar, candidand al aceasta functie din partea Conservatorilor.