PSD va depune, marti, la Senat, un proiect de lege privind regimul juridic al bunurilor dobandite ilicit, a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa, liderul social-democrat Victor Ponta, citat de Agerpres: "Este un proiect de lege (...) care preia in totalitate Decizia Cadru 212 din 2005 a Consiliului JAI. Este o transpunere in legislatia nationala a conceptului si a practicii confiscarii extinse a bunurilor apartinand persoanelor care fie au comis infractiuni, fie nu-si pot justifica provenienta acestor bunuri. Este solutia cea mai simpla, cea mai clara pentru a rezolva o problema reala a societatii romanesti, o problema care ne priveste si ne afecteaza pe toti''.

Adoptarea proiectului de lege ar ajuta la transformarea ''unui subiect deschis oarecum demagogic de presedintele Traian Basescu" intr-un rezultat foarte bun pentru toti, a adaugat Victor Ponta, exprimandu-si speranta ca "toate fortele politice care, cel putin la nivel declarativ au spus ca sustin o astfel de initiativa, sa o voteze".

''Nu va fi un succes al PSD sau USL. Este o lege care va da ocazia societatii sa reactioneze fata de un fenomen care s-a intins foarte mult. Nu este nevoie de modificarea Constitutiei. Personal, la momentul revizuirii Constitutiei si USL vom sustine orice modificare care eventual ar putea afecta aceasta lege'', a incheiat liderul social-democrat.