Senatorul PDL Vasile Blaga a declarat, marti, ca, din punctul sau de vedere, nu ar trebui sa se ajunga la angajarea raspunderii guvernamentale pe tema reorganizarii administrativ-teritoriale a tarii: "Exista un proiect pe care noi l-am sustinut pe actualele opt regiuni de dezvoltare, dar, ati vazut si dumneavoastra, maghiarii inca nu sunt de acord. Eu cred ca nu ar trebui sa se ajunga la asumarea raspunderii, ar fi bine sa existe un punct de vedere, in primul rand, in coalitie si pe urma cu toate fortele politice, e o problema extrem de importanta", a afirmat Vasile Blaga, citat de Agerpres, dupa sedinta grupului democrat-liberalilor din Senat, la care a participat si premierul Emil Boc.

El a precizat ca primul-ministru a prezentat in cadrul sedintei proiectul de reorganizare, care se afla "in faza de discutie in interiorul coalitiei, deocamdata": "Regionalizarea este necesara, imi aduc aminte ca a fost prinsa si in programul de guvernare din 2009 cu PSD si pe urma in programul de guvernare al actualei coalitii. Trebuie sa ajungem la o concluzie pe regiuni sau pe judete, ca sa nu modificam Constitutia, ca sa se incadreze in NUTS II, adica undeva intre 800.000 si trei milioane de locuitori pentru ca vor putea absorbi fonduri direct de la Bruxelles, fara Guvern".

Intrebat daca se va merge pe varianta opt regiuni sau pe cea cu 16, senatorul PDL a afirmat ca deocamdata nu a fost luata o decizie in acest sens: "Noi avem un anumit punct de vedere, UDMR are alt punct de vedere, iar UNPR si minoritatile inca nu si-au fixat pozitiile. Lucrurile inca nu sunt transate".

Vasile Blaga a mai spus ca o decizie s-ar putea lua "cam in doua saptamani", timp in care sa se poata ajunge la un punct de vedere in cadrul coalitiei de guvernare:"Pe urma, sigur, o sa aiba loc o discutie, sunt consultari la Presedintie, pentru a avea o pozitie cat decat coerenta".