​Reprezentantii USL vor merge la consultarile de la Palatul Cotroceni pe tema reorganizarii teritoriale, unde au fost invitati de seful statului, insa "nu pentru a discuta" despre acest lucru, ci "pentru a-i atrage atentia si a-l opri, daca se poate, de la actiuni foarte grave" pe presedintele Traian Basescu, a anuntat, marti, liderul liberal Crin Antonescu.

"Trebuie strabatuti niste pasi, nu trebuie facut asa cum doreste presedintele Romaniei, dorinta unui singur om nu trebuie indeplinita peste noapte. Am spus foarte clar ca nu putem ingadui o aruncare a Romaniei in haos, o debandada generala pe care sa o genereze presedintele tarii si Guvernul sau, care ii asculta intocmai ordinele. Vom merge la Cotroceni pentru a impiedica aceasta initiativa care ar arunca Romania in haos", a afirmat Crin Antonescu.

La randul sau, liderul social-democrat Victor Ponta a declarat ca "Nu poti sa modifici structura unor unitati administrativ-teritoriale fara sa ii intrebi pe locuitorii acelor unitati administrativ-teritoriale. Ii vom intreba si pe alesii locali ai UDMR dar si pe cei ai PDL - aceia din ei care nu au atatea dosare penale si nu primesc atatia bani de la Guvern - daca sunt de acord cu desfiintarea judetelor".

Liderii opozitiei vor si referendumuri locale, in cadrul carora locuitorii judetelor sa se pronunte daca sunt pentru sau impotriva reorganizarii teritoriale.