Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), Augustin Zegrean, a declarat sambata ca eventuala limitare a deficitului bugetar la 3% nu si-ar avea locul in Constitutie, pentru ca ar ingreuna capacitatea guvernului de a administra tara.

Prezent la dezbaterea ''Justitia in contextul crizei economice'', organizata de Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, Zegrean a fost intrebat daca si-ar avea locul in Constitutie o prevedere prin care sa se limiteze la 3% deficitul bugetar.

"Parerea mea este ca nu. Discutia se poarta, dar eu nu cred ca s-ar putea stabili. Ar fi foarte greu pentru un guvern sa mai conduca, sa mai administreze o tara, cand toate limitele ar fi puse prin Constitutie", a declarat presedintele Curtii Constitutionale, citat de Agerpres.

El a spus ca daca va fi introdusa in Constitutie o astfel de prevedere, Curtea ar putea opera cu ea si ar declara neconstitutional proiectul de buget care ar incalca limitarea deficitului.

"Daca ea ar fi prinsa in Constitutie, evident ca ar putea opera Curtea Constitutionala cu ea, pentru ca ar fi foarte simplu: in momentul in care ar constata ca Guvernul se indatoreaza prea mult, ar declara neconstitutional tot bugetul sau articolul in care s-ar adopta aceasta masura", a precizat Augustin Zegrean.

Presedintele Traian Basescu a avansat vineri solutia introducerii in Constitutie a unei limite de 3% pentru deficitul bugetului de stat.