Masurile anticriza ale PDL sunt furate din planul de relansare economica al Partidului Conservator, a declarat presedintele conservatorilor, Daniel Constantin, citat de Agerpres. El a spus ca masurile au fost prezentate atat la Cotroceni, cat si in cadrul motiunii de cenzura de la inceputul lunii iunie. Conservatorii solicita Guvernului sa adopte de urgenta masurile anti-criza, dar "sa nu mai strige pe toate drumurile ca le apartin".

"Acum, PDL a descoperit brusc ce destepti sunt preluand din planul pe care ne luptam de mult sa-l impunem Guvernului in vederea depasirii crizei economice", a firmat Constantin, adaugand ca masurile propuse de PDL, referitoare la deducerea TVA pentru renovarea locuintelor, scutirea de impozit pe profit, compensarea datoriilor intre stat si companii, legea holdingului, simplificarea procedurilor de rambursare de TVA si reevaluarea impozitului minim se regasesc in "Propunerile Partidului Conservator ca alternativa la Pachetul de masuri guvernamentale" prezentate cu ocazia motiunii de cenzura din data de 9 iunie.

"In plus, Ministerul Finantelor lucreaza la o varianta de impozitare progresiva, precum si la un proiect de lege in vederea penalizarii Fiscului pentru intarzirea rambursarii taxei pe valoare adaugata si a accizelor, masuri care se regasesc in planul Partidului Conservator la punctul II.5 si, respectiv, la punctul II.4.", a afirmat liderul conservator, cerand Executivului condus de Emil Boc sa adopte de urgenta aceste masuri anti-criza.

PC solicita Guvernului "sa nu mai strige pe toate drumurile ca masurile le apartin, dupa ce ne-au acuzat fara rusine ca suntem incapabili sa oferim masuri alternative la taierea pensiilor si la cresterea TVA, iar presedintele Basescu le-a catalogat drept bazaconii".