Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat sambata seara ca, din punctul lui de vedere, presedintele PDL, Emil Boc, ar putea fi propus iar premier, deoarece "este un om care a probat si care poate proba in continuare", relateaza NewsIn.

"Noi asteptam un Guvern de centru-dreapta langa un presedinte care a fost dat de segmentul de dreapta a populatiei din Romania pentru reforme si, sigur ca, aici am avut discutii cu UDMR-ul, si sunt convins, sunt multe semnale ca si Partidul National Liberal va veni la masa discutiilor", a declarat Gheorghe Flutur, la Antena 3. Flutur a comentat eventualitatea ca PNL sa nu doreasca sa participe la guvernare prin proverbul "dragoste cu forta nu face nimeni".

Intrebat daca ar putea sa fie din nou premier Emil Boc din partea PDL, Flutur a raspuns: "Daca ma intrebati pe mine personal, categoric da! (...) Este un om care a probat si care sunt convins ca poate proba in continuare, dar vom vedea".

"Eu am spus un punct de vedere al meu, dar institutional va trebui sa discutam toate la timpul lor, validarea presedintelui, noi ne intalnim cu partidele politice si vedem la ce concluzii ajungem", a conchis Flutur.

La randul sau, premierul in exercitiu, Emil Boc, a declarat sambata seara, dar la Realitatea TV, ca in maximum 10 zile de la validarea presedintelui de CCR, adica pana la Craciun, Romania va avea Guvern si s-a aratat convins ca premierul va fi de la PDL. "In sapte zile, maxim zece de la momentul validarii Curtii Constitutionale a presedintelui Romaniei vom avea un Guvern in Romania, un Guvern care sper eu sa aiba o cat mai solida majoritate parlamentara. Pana de Craciun putem avea Guvern. Cu certitudine, spunem noi, premierul va fi de la PDL", a spus Boc.

Si vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, la Bistrita, ca, personal, il doreste in fruntea Guvernului, din nou, pe Emil Boc. "Personal, cred ca, data fiind situatia in care se afla Romania, rezultatele obtinute, PDL nu poate avea alt premier decat unul politic si dat de catre PDL. Si, in opinia mea, nu poate fi nimeni altul decat Emil Boc. Este parerea mea. In raport cu ceea ce a facut Emil Boc, cu ce a demarat Emil, cu votul masiv obtinut in Transilvania in favoarea lui Traian Basescu, i s-ar face o reparatie morala exceptionala lui Emil Boc, o reparatie pe care o merita”, a spus Oltean.