"De pe niciunul dintre terminalele repartizate de Serviciul de Telecomunicatii Speciale nu au fost transmise mesaje cu caracter electoral de tipul celor prezentate in presa sau de catre participantii la activitatile mass-media", precizeaza vineri STS, intr-un comunicat in care prezinta cum au fost repartizate telefoanele mobile si fixe la institutii, de alegeri.

STS precizeaza ca, pentru asigurarea bunei desfasurari a procesului electoral pentru alegerea presedintelui (din 22 noiembrie si 6 decembrie), respectiv referendumului national, Serviciul a instalat mijloace de comunicatii comerciale astfel:

  • Din cele 22.046 de terminale de telefonie mobila,
  • 20.896 le-au fost repartizate presedintilor sectiilor de votare cu acoperire de telefonie mobila. Dintre acestea, 14.885 au fost repartizate la sectii de votare normale si 6.011 la sectii de votare esantion (3.359 – sectii de votare speciale si 2.652 – sectii de votare esantion normale).
  • 168 de terminale mobile au fost repartizate presedintilor Birourilor Electorale Judetene (BEJ), Birourilor Electorale de Sector si Biroului Electoral pentru sectiile de votare din strainatate organizat de MAE
  • 982 de terminale au fost atribuite personalului tehnic de specialitate al STS care s-a aflat pe teren si a asigurat asistenta pentru interventie.
  • Totodata, au fost instalate 456 posturi telefonice din reteaua Romtelecom pentru sectiile de votare care nu au avut acoperire de telefonie mobila, 116 pentru personalul birourilor electorale si 108 pentru aparatul tehnic din cadrul BEC, BEJ, Biroul Electoral de Sector si Biroul Electoral pentru sectiile din strainatate.

"Din cele expuse mai sus, rezulta ca au fost activate si puse la dispozitia participantilor la organizarea si desfasurarea procesului electoral 22.726 terminale de comunicatii comerciale", se mai arata in comunicat.