Presedintele Comisiei de Aparare din Senat, Teodor Melescanu, a declarat miercuri, pentru NewsIn, ca directorul STS, Marcel Opris, este asteptat joi la audieri, incepand cu ora 10.00. Potrivit lui Melescanu, membrii Comisiei sunt interesati sa afle despre folosirea retelei pentru comunicarea de date si transmiterea de mesaje.

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a precizat intr-un comunicat remis marti seara ca infrastructura construita de STS pentru procesele electorale a fost pusa numai la dispozitia autoritatilor abilitate de lege in organizarea alegerilor si ca la acest sistem nu au avut acces partidele.

"Infrastructura de comunicatii si informatica construita de STS pentru procesele electorale a fost pusa numai la dispozitia autoritatilor abilitate de lege in organizarea si desfasurarea proceselor electorale din 2007, inclusiv pentru cel din 6 decembrie 2009", se arata in comunicatul STS, in care se precizeaza ca "la acest sistem nu au avut acces partidele politice".

Potrivit STS, precizarile au fost facute in legatura cu declaratiile participantilor la emisiunea "La ordinea zilei" difuzata de postul de televiziune "Antena 3", marti, cu incepere de la ora 16.00.

"Reprezentantii PSD au sustinut in emisiunea de la Antena 3, dar si in presa, ca PDL s-ar fi folosit de infrastructura STS la numaratoarea paralela facuta in noaptea de duminica spre luni, dupa alegeri. De asemenea, au aparut speculatii ca tot STS ar fi ajutat la trimterea de SMS-uri in favoarea candidatilor la prezidentiale", a declarat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al STS, Adrian Fulea.

STS precizeaza ca "din infrastructura administrata de STS nu s-au initiat niciun fel de mesaje cu continutul invocat" in emisiunea de marti, de la Antena 3 si considera ca afirmatiile facute in emisiune "sunt neadevarate, nefondate si sunt de natura a constitui un atac grav la adresa institutiei".