Pe baza informatiilor primite de la misiunile Romaniei, pana la ora 19.00, ora Romaniei, la sectiile de vot deschise in strainatate au votat, pe baza estimarilor presedintilor sectiilor, aproximativ 108.000 de cetateni romani, informeaza Ministerul Afacerilor Externe. In primul tur, pana la ora 20.00, ora Romaniei, la sectiile de vot deschise in strainatate au votat aproximativ 75.000 de cetateni romani.

Pe baza informatiilor primite de la presedintii sectiilor de votare din strainatate, pana la ora 19.00, in sectiile de votare din strainatate au votat aproximativ 108.000 de cetateni romani.

Printre tarile unde votul s-a terminat se numara: Australia, Pakistan, India, China, sectiile din teatrul de operatiuni din Afganistan, Azerbaidjan, Emiratele Arabe Unite sau Georgia.

Sectiile de votare cu cea mai mare prezenta la vot sunt: Paris, Chisinau 2, Chisinau 1, Castellon de la Plana 1, Bruxelles 1, unde s-au inregistrat peste 2000 de votanti/sectie, pe baza estimarilor presedintilor sectiilor de votare.

MAE precizeaza ca scrutinul in strainatate a inceput in Auckland (Noua Zeelanda) sambata, ora 20.00, ora Romaniei si se va termina luni, 7 decembrie in SUA, la ora 7.00, ora Romaniei.

Conform legii, scrutinul se va derula in intervalul orar 7.00-21.00 (ora locala).

Adresele sectiilor de votare sunt aceleasi cu primul tur din 22 noiembrie si pot fi consultate aici.