Un lider liberal local propune constituirea unei aliante de Dreapta alaturi de Traian Basescu si sustinerea actualului sef de stat in turul doi al alegerilor, in schimbul numirii unui premier de la PNL.

Este vorba despre prima pozitie contrara ideii lansate de seful partidului, Crin Antonescu, care a afirmat, tot luni, ca nu il va sprijini pe Traian Basescu in turul doi al alegerilor prezidentiale.

Vreau "sa propun astfel lui Traian Basescu un parteneriat pentru turul II. Sa-i spun ca noua, celor din PNL, care-l privim mai tolerant (se stie ca majoritar in PNL e curentul anti-Basescu) ne e necesara o asigurare de la el. Ne e necesara numirea unui Premier dat de PNL, nominalizare pe care s-o faca in cateva zile", scrie seful de campanie al PNL in judetul Iasi, Valerian Salavastru, pe blogul lui.

"Iti spunem, Traiane, ca daca nu o vei face, PNL va fi langa PSD, Geoana va iesi Presedintele Romaniei, PDL va muri, toxicul PSD se va intari si va fi foarte greu pentru Dreapta romaneasca! Vei fi partas la slabirea Dreptei, asa cum ai slabit-o alinindu-te cu PSD in decembrie 2008!", argumenteaza el.

Analizand cauzele "semi-esecului" PNL la alegerile prezidentiale, Valerian Salavastru sustine ca "ce e bun e a lui Crin, ce e prost e a lui Romeo Stavarache – sef campanie si a lui Ludovic Orban – prim-vicepresedinte al partidului, precum si a sutelor de primari liberali din tara".

El sustine ca oamenii din conducerea partidului nu au reusit sa mobilizeze partidul, nu au reusit sa atraga fonduri si nu au fost coerenti.

"A doua cauza pentru neintrarea in turul II este prabusirea PNL din mediul rural. PNL Iasi a fost si la aceste alegeri cu mult peste media nationala, analiza filialei putand da un bun exemplu despre ce a functionat si ce a fost cangrenat in campanie. PNL s-a prabusit in mediul rural, scorul de peste 40% la alegerile locale din 2008 ajungand la un dezastruos 17-18 % la aceste alegeri" - si aici e vina primarilor liberali, adauga acesta.

"Eu sper sa dezbatem toate aceste lucruri intr-un cadru cat mai larg si cat mai democratic, in zilele urmatoare. Timpul deciziilor luate doar de un grup din varf a apus", noteaza Valerian Salavastru, care precizeaza, in final, ca nu scrie aceste randuri in calitate de "finul lui Fenechiu", ci de om care face politica de 16 ani.