Calin Popescu Tariceanu a depus plangere penala impotriva deputatului PDL Mircea Toader, in cazul Sterling, anunta Antena 3. Tariceanu il acuza pe Toader de fals intelectual si denunt calomnios.

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu, pentru care o comisie parlamentara a cerut inceperea urmaririi penale in cazul afacerii Sterling Resources, anuntase, in 14 iulie, ca va depune o plangere penala impotriva lui Mircea Toader pentru afirmatii calomnioase.

"Deputatul PD-L Mircea Toader, vazand ca raportul comisiei nu este incriminator, a cerut aprobarea inceperii urmaririi penale impotriva mea, pentru subminarea economiei nationale", a explicat Tariceanu. "Nu pot sa accept ca mandatul meu sa fie umbrit de astfel de acuzatii fara temei", a adaugat fostul premier.

"In presa s-a incercat conexarea a doua elemente, din partea PD-L, care este supus unei mari presiuni din cauza scandalurilor de coruptie. Ei au incercat sa aplaneze scandalul (Ridzi, n.r.) readucand in atentia opiniei publice chestiunea Sterling", declara atunci Tariceanu, sustinand ca PD-L a incercat sa repuna pe tapet afacerea Sterling pentru a distrage atentia opiniei publice de la scandalurile in care sunt implicati democrat-liberalii.