Primul cetatean roman care a votat pentru alegerile europarlamentare de duminica se numeste Padurean Sorin Gica si a aplicat stampila pe buletinul de vot la Canberra, Australia, la ora 02:00 - ora Romaniei (ora 9:00 - ora locala). Padurean Sorin Gica are 43 de ani si este de profesie sculptor, informeaza MAE intr-un comunicat.

Sectia de vot nr. 9 de la Canberra face parte, alaturi de Melbourne si Sydney, din primele sectii de vot unde a inceput scrutinul in strainatate pentru alegerea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European.

Urmatoarele sectii de vot s-au deschis la ora 01:00 – ora Romaniei: Tokyo, Seul si Phenian, iar la ora 2:00 – ora Romaniei: Manila, Singapore, Kuala Lumpur, Beijing, Hong Kong si Shanghai. La Hong Kong, primul votant a sosit cu putin timp inainte de inceperea scrutinului si a asteptat deschiderea sectiei de votare pentru a-si exercita dreptul.

La Singapore, primul cetatean roman s-a prezentat la vot dupa cinci minute de la deschiderea sectiei de votare, la ora 7:05 – ora locala.

Pana la ora transmiterii acestei stiri au fost verificate de Centrala MAE 190 de sectii de votare, care sunt pregatite pentru inceperea votului. Procesul de verificare se incheie duminica, 7 iunie, ora 04:00 - ora Romaniei.