Parlamentul trebuie sa se pronunte imediat asupra ordonantei privind amanarea cresterii salariilor profesorilor, a declarat miercuri liderul PSD, Mircea Geoana, care a avertizat insa ca legea poate fi amendata astfel incat unele salarii foarte mari sa fie majorate din surse extra-bugetare.

"In Parlament se pot, conform legii, introduce si amendamente la aceasta lege. Ar fi bine ca pentru salariile foarte mari (precum cele ale profesorilor universitari, n.r.) sa se gaseasca formule de majorare din veniturile extrabugetare ale universitatilor", a spus Geoana, la finalul unei intalniri cu sindicatele.

Liderul PSD s-a declarat optimist ca Senatul va reusi sa dezbata ordonanta Guvernului in cursul saptamanii viitoare, urmand ca apoi sa intre in dezbaterea Camerei Deputatilor.

"Singura cale pentru a putea sa reinstauram domnia legii si sa scapam de domnia bunului plac a acestui guvern este ca Parlamentul sa se pronunte neintarziat asupra ordonantei de urgenta care amana, ironic, aplicarea legii pentru 1 aprilie", a explicat el.

In conditiile in care cele doua Camere vor dezbate rapid ordonanta, motiunea de cenzura depusa de PD-L nu-si mai are rostul, a continuat Mircea Geoana, lasand sa se inteleaga ca PSD nu va sustine acest demers.

"Consideram ca motiunea de cenzura nu este necesara in conditiile in care Parlamentul se poate pronunta asupra acestei ordonante. Noi oferim o solutie concreta de majorare a salariilor, iar PD-L se ocupa doar de scandal politic si incearca sa acumuleze puncte electorale si sa amane alegerile", a sustinut presedintele PSD.