La cererea Rodicai Stanoiu, Biroul permanent al Senatului a reactivat Comisia de ancheta a activitatii CNSAS. Stanoiu a facut aceasta solicitare dupa ce CNSAS a gasit in arhive o adresa scrisa de ea in anii '80, care poate fi comparata cu scrisul de pe notele informative pe care le dadea Securitatii. Ar fi cea de-a treia expertiza grafologica in procesul CNSAS- Stanoiu, primele doua fiind-i nefavorabile

In urma cu doua saptamini, Rodica Stanoiu a facut o cerere catre Biroul permanent al Senatului prin care solicita reactivarea Comisiei de ancheta a activitatii SRI. Nu este prima tentativa de acest fel, in 2005, Stanoiu a trimis un memoriu presedintelui Senatului in care reclama ca CNSAS nu a respectat obligatia de confidentialitate.

Cererea Rodicai Stanoiu, care a primit verdict de politie politica si se afla in proces cu CNSAS, coincide cu faptul ca cercetatorii institutiei au descoperit in arhiva o adresa din anii '80 catre Serviciului de pasapoarte si care poate fi comparata cu scrisul de pe notele informative date Securitatii.

Pina in momentul de fata in cazul Stanoiu, cunoscuta cu numele de cod “Sanda” , exista deja doua expertize grafologice, ambele dovedind ca scrisul ii apartine. Una dintre acestea, ceruta chiar de Stanoiu, si realizata de un grafolog al Instittutului de Expertize Criminalistice, a ajuns la aceeasi concluzie: scrisul de pe notele informative cu numele de cod “Sanda”, este al fostului ministru de justitie.

Cu toate acestea, Rodica Stanoiu a contestat decizia de politie politica, sustinind in continuare ca scrisul nu ii apartine si ca notele informative sint falsificate. Ea a actionat in instanta CNSAS.

Surse din CNSAS au declarat pentru Hotnews.ro ca avocatul Rodicai Stanoiu a venit la CNSAS si a insistat pe un ton amenintator sa vada noul document inainte ca acesta sa fie remis instantei, fiind insa refuzat.

CNSAS intentioneaza sa ceara o noua expertiza grafologica pe baza acestui document, desi din punctul de vedere al institutiei lucrurile sint clare. “ Este limpede, scrisul de pe cererea catre Serviciul pasapoarte este identic cu cel de pe notele informative, dar poate asa, la a treia expertiza, doamna parlamentar se va lamuri definitiv si va accepta verdictul”, au spus pentru Hotnews.ro sursele citate.