Liderii PD-L au acuzat restauratia regimului Iliescu-Nastase si complicitatea dintre PNL si PSD, sustinand ca cei care cred in valorile liberale ar trebui sa se alature partidului lor in alegerile locale si parlamentare, informeaza NewsIn.

Presedintele PD-L Emil Boc a afirmat ca cei care mai cred in valorile alinatei si ale liberalismului trebuie sa se alature PD-L, pe motiv ca cei care conduc PNL le-au tradat prin intelegerile cu social-democratii lui Mircea Geoana. "Asistam la o restauratie la regimul Iliescu- Nastase, cu mana lui Tariceanu. Toti cei care mai cred in valorile ADA, toti acei liberali care nu vor sa stea la aceeasi masa cu Tariceanu, Iliescu si Nastase trebuie sa-l urmeze pe domnul Stolojan in PD-L", a sustinut Boc.

Raspunzand declaratiilor lui Emil Boc, presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat ca Boc nu a primit goarna de la Cotroceni si s-a trezit sa vorbeasca singur cand a afirmat ca in PSD s-a realizat restauratia Iliescu-Nastase.

La randul sau, Theodor Stolojan a acuzat colaborarea intre un PSD condus de Iliescu si Nastase si un PNL care, in opinia sa, este "captiv unui grup de interese". Liderul democrat-liberal a sustinut ca nu este suprins de o astfel de alianta, intrucat multi dintre cei care se afla in fruntea PNL-ului, de la Calin Popescu Tariceanu, la Crin Antonescu, Ludovic Orban sau Bogdan Olteanu - sunt oameni care au propus tradarea Alinatei inca din 2004, atunci cand, Dinu Patriciu si apropiatii sai au vrut sa faca un pact cu PSD.

Democrat-liberalul a mai afirmat ca devine tot mai evident ca motivul real ce sta la baza disensiunilor dintre Traian Basescu si Tariceanu rezida in acordul existent intre PNL si PSD si nu are legatura cu "prostiile" pe care le invoca liberalii atunci cand vorbesc despre presupusele tendintele autoritare ale presedintelui.

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat luni ca intre PNL si PSD exista o prapastie doctrinara si a exclus o alianta cu social-democratii. Presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a precizat si el ca nu se pune problema unei aliante preelectorale intre cele doua formatiuni politice, dar o colaborarea este posibila dupa alegerile parlamentare.