PSD și PNL iau în calcul să renunțe la creșterea impozitului pe locuințe după ce nu s-a ajuns la o înțelegere cu primarii din teritoriu, susțin surse oficiale pentru HotNews.ro

HotNews.roFoto: Hotnews

Coaliția ar urma să decidă în cursul acestei săptămâni dacă vor crește taxele locale, prin creşterea bazei de impozitare cu 50%. Potrivit surselor citate, PSD și PNL nu au reușit să ajungă la un acord cu reprezentanţii autorităţilor locale privind majorarea impozitului. „Ne gândim să luăm în calcul o respingere a Ordonanţei în Camera Deputaţilor și să se renunțe deocamdată la această măsură”, au spus sursele citate.

Ordonanța privind majorarea taxelor se află în dezbaterea Parlamentului. La Senat, PSD-PNL-UDMR au depus un amendament care prevedea creşterea cu 50% a valorii impozabile.

La începutul lunii octombrie primarii PSD au transmis conducerii Coaliției că nu sunt de acord cu formula de aplicare a impozitului pe proprietate.

Totodată, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că varianta privind stabilirea acestor impozite după grilele notariale a fost amânată, după ce autorităţile locale au atenţionat că ar fi imposibil de realizat până la finalul anului 2022.

O şedinţă a coaliţiei ar urma să aibă loc săptămâna aceasta, liderii PSD, PNL și UDMR având pe agendă mai multe teme importante, ca majorarea pensiilor, reglementarea pietei de energie.