Premierul Mihai Tudose a declarat, joi seara, la Antena 3, ca legea pensiilor este in lucru si ca "poate" va fi gata anul viitor, fiind "cea mai grea lege pe care o poate avea Romania, dar ca din 2018 punctul de pensie va creste cu 10%, potrivit news.ro. Intrebat despre legea pensiilor, promisa de PSD pentru 2018, el a sustinut ca punctul de pensie creste de anul viitor cu 10 la suta.

"Legea pensiilor este in lucru, poate va fi gata la anul, sa vedem apoi cat dureaza implementarea si in ce ordine va fi implementata din punct de vedere al beneficiarilor, fiindca va fi foarte greu de procesat milioane de dosare", a declarat premierul Mihai Tudose, la Antena 3. El a spus ca la Ministerul Muncii se fac simulari.

"Se fac simulari cat de repede putem sa o facem, in ce transe putem sa o facem si in ce timp, ca atunci cand o punem in dezbatere publica sa avem raspunsul la toate intrebarile. Este o lege foarte grea, poate cea mai grea lege pe care o poate avea Romania azi", a afirmat premierul.

El a mai spus ca pensia nu este o pomana de la stat, ci este dreptul omului, iar "oamenii trebuie sa simta ca sunt tratati asa cum trebuie dupa o viata de munca".