Liberalii vor participa la sesiunea extraordinara ceruta de PSD si vor propune sa fie discutata si numirea unui nou Consiliu de Administratie la Societatea Romana de Radiodifuziune, a declarat, luni, presedintele PNL, Ludovic Orban, potrivit Agerpres. El a catalogat aceasta convocare drept "foarte ciudata".

"Cu siguranta participam si vom si solicita sa suplimentam eventuala ordine de zi a acestei eventuale sesiuni extraordinare cu puncte cum ar fi, de exemplu, numirea unui nou Consiliu de Administratie la Radio, unde cizma pesedista distruge o institutie publica de traditie din cauza faptului ca in cadrul institutiei nu functioneaza toate organismele legale", a spus Orban, dupa sedinta Biroului Executiv al PNL.

El a amintit ca "demersul PSD de incercare de a confisca Radioul public a fost declarat neconstitutional de Curtea Constitutionala, la sesizarea formulata de PNL".

Liderul liberal a aratat, insa, ca i se pare foarte ciudata convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pe chestiunea ELCEN, care nu este clarificata.

"Oricum, mi se pare foarte ciudata convocarea unei sesiuni extraordinare pentru o chestiune care inca nu este clarificata. Daca este vorba despre convocarea unei sesiuni extraordinare in vederea transferului ELCEN catre Primaria Capitalei, catre Municipiul Bucuresti, eu cred ca mai sunt niste pasi care trebuie facuti si nu cred ca parlamentarii trebuie sa isi asume raspunderea unor chestiuni legale care nu au fost rezolvate pana acum de catre Executiv", a mentionat Orban.

Premierul Mihai Tudose a afirmat luni ca a solicitat convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului dedicate situatiei ELCEN, aratand ca aceasta societate trebuie sa treaca in subordinea Primariei Capitalei.