Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a convocat membrii Biroului Permanent National al partidului pentru luni, la ora 12:00, aceasta fiind prima sedinta a conducerii social-democrate dupa mai bine de 10 luni, scrie News.ro.

Ultima reuniune a BPN al PSD a avut loc pe 7 septembrie 2016, cand liderii social-democrati au decis convocarea unei sedinte a Comitetului Executiv National pentru validarea listei candidatilor PSD la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

Dupa inceperea campaniei electorale, Biroul Permanent National nu s-a mai intrunit, liderii partidului fiind preocupati de activitatile electorale din teritoriu. Insa nici dupa alegerile castigate detasat de PSD, BPN-ul nu a mai fost convocat.

Liviu Dragnea a convocat de mai multe ori Comitetul Executiv National, forul ierarhic superior BPN-ului. Toate deciziile majore ale PSD au fost adoptate de catre CExN, inclusiv demiterea guvernului Grindeanu in luna iunie si inlocuirea sa cu guvenrului condus de Mihai Tudose.

Potrivit articolului 144 din Statutul PSD, 'Biroul Permanent National este structura de conducere si decizie al partidului intre sedintele Comitetului Executiv National si se intruneste saptamanal sau ori de cate ori este necesar, la convocarea Presedintelui partidului', iar alineatul 1 al articolului 146 stipuleaza ca BPN 'organizeaza si conduce intreaga activitate curenta a partidului, potrivit hotararilor adoptate, dupa caz, de catre Congres si Comitetul Executiv National'.

Atat Sorin Grindeanu, cat si Victor Ponta i-au reprosat lui Liviu Dragnea ca a impus un stil autoritar de conducere a partidului, inclusiv prin intreruperea seriei sedintelor saptamanale ale Biroului Permanent National.