Presedintele PSD, Liviu Dragnea, este de parere ca, in cazul in care informatiile aparute in presa privind implicarea sefului statului in cazul Black Cube sunt reale, Klaus Iohannis ar fi trebuit, pana acum, chemat la audieri la DIICOT, intrucat ca orice alt cetatean roman poate fi cercetat, informeaza Agerpres.

Liviu DragneaFoto: Hotnews

"Mi-a aratat cineva ce a aparut in presa, nici nu era un document foarte mare. Nu am alte informatii. Daca acel document este real, daca acel document este o parte reala dintr-o declaratie (...) si se afla la dosar la DIICOT, banuiesc, prima intrebare pe care mi-o pun este: de ce nu a fost chemat presedintele la audieri? Pentru ca oricare alt cetatean din Romania, daca era mentionat in acest dosar sau in altele, era chemat imediat, eventual si cu mascatii, sa dea explicatii pentru asta. Repet, daca acest document nu este o facatura si nu a aparut in presa contrafacut", a declarat Liviu Dragnea, vineri, la Parlament, intrebat cum priveste eventuala implicare a presedintelui Klaus Iohannis in dosarul "Black Cube" asa cum s-a relatat in mass-media.

El spune ca i se pare greu de acceptat "ca seful statului sa foloseasca acest tip de operatiune profund ilegala".

"Practic, pentru ce, dupa cum ar reiesi din acel document, sa o dea jos pe Kovesi. Ca, practic, asta era tinta Black Cube, dupa cum am vazut in ultimele luni de zile. Asta ar fi o dovada maxima de ipocrizie: la televizor vii si spui ca tu sustii lupta anticoruptie si pe cea care conduce aceasta lupta - Codruta Kovesi si tu, de fapt, in subteran, in mod ocult, vrei sa o dai jos. (...) Daca acel document este real, faptul ca pana acum nu a fost chemat la audieri este inadmisibil. Presedintele nu poate sa fie trimis in judecata, dar nu scrie nicaieri in Constitutie ca nu poate sa fie cercetat, nu exista aceasta prevedere si nu exista aceasta imunitate. Repet, daca ceea ce e acolo e real", a aratat presedintele PSD.

Liviu Dragnea a participat, vineri, la dezbaterea "Relansand Europa - o noua Europa sociala", organizata de Grupul S&D din Parlamentul European.

Vineri, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca nici el si nici Presedintia nu au fost implicati in actiunea Black Cube, catalogand acuzatiile aduse SRI drept caraghioase. "Presedintele si Presedintia nu au protejat, nu au fost implicate in aceasta actiune Black Cube nici formal, nici informal", a spus Iohannis. El a precizat ca l-a rugat pe procurorul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, sa faca "ce vrea, cum vrea si cand vrea, dar sa lamureasca definitiv si integral aceasta speta"