Legea privind programul 'Scoala dupa Scoala' a trecut tacit de Camera Deputatilor, cu raport pozitiv de la Comisia de Invatamant, a anuntat Raluca Turcan, unul dintre initiatorii proiectului. Vicepresedintele PNL a lansat un apel "catre toate partidele parlamentare sa urmareasca si sa voteze la Senat aceasta initiativa legislativa, iar Guvernul sa prevada bani pentru acest program la bugetul pe anul viitor". Initiativa prevede introducerea programului Scoala dupa Scoala la nivel national, in toate scolile primare in care parintii cer acest program.

Deputatul liberal Raluca Turcan anunta intr-un comunicat remis HotNews.ro ca "in avalansa de evenimente care pun sub semnul intrebarii binele comun, fie prin lipsa de onoare a unor oameni politici, fie din dorinta unora de a arunca anatema coruptiei pe intreaga clasa politica, exista si proiecte legislative care pot schimba viata romanilor in bine. Astazi s-a intamplat un lucru bun: Legea privind programul 'Scoala dupa Scoala' a trecut tacit de Camera Deputatilor, cu raport pozitiv de la Comisia de Invatamant".

Aceasta afirma ca proiectul "poate produce o schimbare prin efort comun, doar daca exista vointa politica si mobilizare".

"Scoala dupa Scoala poate ajuta aproape un milion de copii prin alocarea din partea statului a unui tichet valoric pentru programul after-school in vederea formarii, educatiei si supravegherii copiilor din invatamantul primar. Acest proiect vine in sprijinul a catorva sute de mii de familii care nu au cu cine-si lasa copiii dupa finalizarea orelor si a mii de parinti care sunt incurajati sa se intoarca in campul muncii", declara Raluca Turcan.

Deputatul precizeaza ca de pe urma acestei initiative vor beneficia si profesorii, care pot astfel sa isi suplimenteze veniturile.

Potrivit studiilor internationale citate de Turcan, un astfel de program poate reduce rata abandonului scolar si ii poate stimula pe cei 700.000 de tineri care nu sunt scolarizati in acest moment sa se intoarca la scoala.

"Daca va exista vointa politica, asa cum s-a intamplat in comisia de specialitate din Camera Deputatilor, Programul 'Scoala dupa Scoala' poate intra in vigoare incepand cu anul scolar viitor: 2016-2017", se arata in comunicat.

Deputatul PNL multumeste "majoritatii parlamentare pentru sustinerea acordata in comisia de specialitate", cere acelasi sprijin si in Senat si aminteste ca programul "Scoala dupa Scoala" a fost asumat prin programele tuturor partidelor politice.

Citeste aici detalii despre initiativa legislativa