Senatorul PSD Darius Valcov, ministrul Finantelor Publice, considera ca "Opozitia trebuie sa inceteze jocul politicianist prin care doreste contestarea bugetului la CCR". Potrivit senatorului social-democrat, votul Parlamentului pentru bugetul Romaniei reprezinta "un vot de responsabilitate politica si de sprijin pentru cetateni".

"Astept ca fiecare reprezentant al opozitiei sa isi reaminteasca faptul ca am incheiat demult campania electorala si ca este timpul muncii in echipa pentru Romania si mai putin pentru rafuieli politice sterile ! Opozitia trebuie sa inceteze jocul politicianist prin care doreste contestarea bugetului la CCR. Facand asta, va trebui sa isi asume si sa raspunda in cazul in care, de la 1 ianuarie, romanii nu isi vor primi pensiile marite iar banii in plus acordati de guvern pentru Educatie, Aparare, Justitie, Sanatate sau pentru romanii de pretutindeni nu vor ajunge acolo", afirma Valcov, intr-un comunicat al PSD, citat de Agerpres.

"Am incredere in responsabilitatea intregii clase politice, asa cum a demonstrat-o astazi, in Parlament. Am votat impreuna un buget sanatos, care prevede cresterea sumelor alocate pentru investitii, cheltuielile destinate acestui domeniu, in 2015, insumand 44,76 mld de lei, cu 8,7 mld de lei mai mult decat in anul 2014, adica o crestere de 23,8%", mai precizeaza ministrul de Finante.

Deputatul liberal Eugen Nicolaescu a anuntat ca grupurile parlamentare ale PNL vor contesta la Curtea Constitutionala (CCR) Legea bugetului de stat pe anul 2015.

"Va informez domnul prim-ministru ca (...) grupurile PNL vor contesta la CCR un asemenea buget, care este neconstitutional, si avem doua argumente: principiul legalitatii si principiul respectarii angajamentelor internationale", a spus Nicolaescu, duminica, in plenul Parlamentului.

In replica, premierul Victor Ponta a facut un apel la responsabilitate, aratand ca eventuala contestare la Curtea Constitutionala a bugetului de stat pe 2015 va determina amanarea cresterii pensiilor, acordarea subventiilor sau reducerea TVA in turism.

Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2015 a fost aprobat duminica de plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului. Parlamentarii au votat bugetul de stat cu 339 voturi "pentru" si 141"impotriva".