Biroul Electoral Central (BEC) a emis pana in prezent decizii de acceptare a candidaturii la Presedintie pentru Victor Ponta, Monica Macovei si Klaus Iohannis, a declarat purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet.

"Pana in acest moment la Biroul Electoral Central si-au inregistrat candidatura 14 candidati. BEC s-a pronuntat pe trei candidaturi pana in acest moment, emitand decizii de acceptare a candidaturii pentru Victor Viorel Ponta, Klaus Iohannis si Monica Macovei", a spus Muhulet intr-o declaratie de presa, potrivit Agerpres.

El a afirmat ca in cadrul sedintei de miercuri a BEC va incepe analiza celorlalte dosare de candidatura depuse marti si luni. "Avem la dispozitie un termen de 48 de ore ca sa emitem decizii de acceptare sau respingere a acestor dosare de candidatura, urmand ca dupa aceea sa curga termenele de depunere de contestatii la aceste candidaturi la Curtea Constitutionala, solutionarea contestatiilor de catre Curtea Constitutionala, iar pe 28 sa constatam ramanerea definitiva a candidaturilor", a adaugat Muhulet.

Candidaturile pentru alegerile prezidentiale pot fi depuse la Biroul Electoral Central (BEC) pana marti, ora 24.00.

Primul care si-a inregistrat dosarul la BEC a fost candidatul Aliantei Electorale PSD-UNPR-PC, premierul Victor Ponta, miercurea trecuta. Sambata, la BEC a fost liberalul Klaus Iohannis, care va candida din partea Aliantei Crestin Liberale, iar duminica Monica Macovei (independent).