Eurodeputatii eurosceptici vor intampina dificultati in a lucra impreuna, insa vor schimba modul in care Parlamentul European va functiona si vor obliga partidele traditionale sa conlucreze, comenteaza, marti, The European Council on Foreign Relations (ECFR), un think-tank pan-european.

"Va exista un grup difuz de 228 de europarlamentari. Nu sunt toti cu adevarat eurosceptici si vor avea dificultati sa lucreze impreuna, dar cu cele 30% ale lor vor schimba felul cum lucreaza Parlamentul, fortand partidele traditionale sa lucreze impreuna", sustine ECFR.

In urma alegerilor, deciziile importante de integrare europeana, legate de teme ca uniunea bancara sau uniunea fiscala, vor trebui sa "sa treaca printr-un tunel mai ingust".

Totodata, mai remarca think-tank-ul, aceste alegeri au esuat in a mobiliza cetatenii la urne si, mai rau, au mobilizat electoratul anti-mainstream.

"Cum ne temeam, marea chestiune a acestor alegeri europene nu este cine va fi presedintele Comisiei Europene, asa cum voiau fortele pro-europene, ci ascensiunea fortelor anti-mainstream, atat din dreapta cat si din stanga", conchide ECFR.