Presedintele Traian Basescu va participa luni si marti la Summitul Securitatii Nucleare de la Haga, din Regatul Tarilor de Jos, informeaza Administratia Prezidentiala. Inainte de plecarea la Haga, seful statului va sustine luni, in jurul orei 9:45, o declaratie de presa pe aeroportul Henri Coanda.

Incepand cu ora 16:00, seful statului va participa la sesiunea de deschidere a SSN care se va desfasura la sediul Centrului pentru Conventii si Forum Mondial, iar de la 16:30 la sesiunea plenara a SSN. De asemenea, de la ora 17:15 seful statului va participa la o sesiune dedicata unei simulari bazata pe un scenariu prestabilit.

Tot luni, presedintele Basescu va merge la receptia si dineul oferite de regele Regatului Tarilor de Jos, Willem-Alexander.

Marti, seful statului va participa de la ora 10:00 la sesiunea plenara a summitul, iar de la 11:00 la o sesiune informala a SNN, urmand ca de la ora 13:30 sa sustina o declaratie de presa.

Programul presedintelui Basescu va continua cu participarea la un dejun de lucru (ora 14:00), la sesiunea plenara (ora 15:30), dar si la cea de inchidere a SSN (ora 16:15).