Presedintele Traian Basescu a semnat, vineri dimineata, intr-un cort amplasat pe strada, in zona Eroilor din Bucuresti, petitia initiata de Partidul Miscarea Populara impotriva majorarii accizei la carburanti, masura ce ar urma sa intre in vigoare incepand cu data de 1 aprilie. "La miting nu o sa particip dar le-am promis ca semnez si eu petitia (PMP organizeaza un miting impotriva accizei sambata la pranz in Piata George Enescu din Bucuresti - n.red.). Consider taxa asta inutila, bugetul de stat nu avea nevoie de banii astia. Sunt bani pentru baronii locali", a spus Traian Basescu.

"Am vorbit cu Victor Ponta dar nu renunta la idee. Ce am reusit - sa o amanam 3 luni. Dar acum nu mai pot, nu mai am bugetul in mana, l-am promulgat. In locul premierului as incerca o amanare pornind de la veniturile la buget din primele 2 luni. Praful se alege prin cresterea de preturi si prin inflatie si de majorarea salariului minim pe economie."

Seful statului a semnat petitia cu initialele numelui sau, intrebandu-i pe organizatori: "Ajunge T.B., nu?". Langa cortul organizatorilor se afla si un copil, pe care presedintele l-a intrebat: "Ce faci, tu nu semnezi aici, sa nu-ti mai puna nenea Ponta taxe pe combustibil?".

Intrebat daca va participa la mitingul de sambata impotriva introducerii accizei sau la cel de duminica - un miting de solidarizare cu Andrei Plesu impotriva linsajului mediatic de la Antena 3 - seful statului a raspuns ca "Nu cred ca e chiar rolul presedintelui, cred ca e nepotrivit. Chiar daca sunt alaturi de Plesu, cu certitudine n-am sa pot participa la acel miting impotriva salariatilor de la Antena 3 pentru ca s-ar politiza."

Traian Basescu a mai spus ca "Premierul a spus ca daca nu promulg legea se mareste cu 50% costul energiei, am promulgat-o ieri, astept sa scada pretul cu 50%. Veti asista la o noua minciuna."