Plenul Camerei Deputatilor a respins marti motiunea simpla initiata de deputatii Partidului Democrat Liberal si cei ai Partidului Poporului - Dan Diaconescu intitulata 'CFR Marfa - cronica unei alte privatizari esuate', inregistrandu-se 224 de voturi impotriva, 50 de voturi pentru si 19 abtineri, anunta Agerpres. Initiatorii au solicitat declansarea unei anchete de catre Corpul de control al primului-ministru privind elaborarea hotararilor de guvern prin care au fost aprobate strategia de privatizare si conditiile contractului de vanzare-cumparare pentru CFR Marfa.

Totodata, s-a solicitat asumarea unei dezbateri publice autentice asupra noii strategii de privatizare a companiei, inclusiv la nivel parlamentar, realizarea unei evaluari corecte a activelor si pozitiei pe piata a CFR Marfa, astfel incat pretul de pornire pentru un nou proces de privatizare sa reflecte valoarea reala.

Deputatii PDL si PP-DD au mai cerut transmiterea concluziilor anchetei Corpului de control catre Parlament si Directia Nationala Anticoruptie pentru identificarea persoanelor care trebuie sanctionate pentru "esecul de proportii" al acestei privatizari.