USL actioneaza nedemocratic daca adopta o lege prin care acopera incompatibilitatile existente si deschide poarta conflictelor de interese, sustine liderul PDL Catalin Predoiu, comentand declaratia premierului Ponta despre necesitatea unei solutii legislative corecte legata de primarii incompatibili.

"Prin vocea Premierului, PSD si-a anuntat intentia de a scoate retroactiv primarii USL din starea de incompatibilitate si conflict de interese modificand legea ANI. Majoritatea USL actioneaza nedemocratic daca va adopta o lege prin care acopera incompatibilitatile deja existente si deschide poarta conflictelor de interese. USL derapeaza tot mai mult si risca interese strategice ale tarii, legate de MCV. Suntem in prezenta unei noi probe care ne indica adevaratele intentii ale USL in ceea ce priveste MCV, mai ales ca politicieni care au compromis legea ANI in primavara lui 2010 ocupa pozitii importante in USL si in aparatul Guvernului. USL nu isi doreste cu adevarat realizarea obiectivelor MCV, pentru ca acestea pun piedica coruptiei si conflictelor de interese. USL nu poate pacali la infinit opinia publica in legatura cu adevaratele sale intentii privind MCV si cheltuirea banului public", sustine Predoiu, intr-un comunicat citat de Mediafax.

Premierul Victor Ponta, a declarat, la Sibiu, intrebat despre faptul ca multi primari sunt declarati incompatibili de catre ANI, ca, discutand si cu Comisia Europeana si cu Agentia, vrea sa fie luata "decizia legislativa corecta".

Intrebat, joi seara, ce parere are despre faptul ca foarte multi primari din judetul Sibiu au fost declarati incompatibili de catre Agentia Nationala pentru Integritate pentru ca fac parte din Adunarea Generala a Actionarilor la un operator regional de apa, premierul a spus ca "e in toata tara problema asta".