Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca "mortul PDL" a atacat bugetul la Curtea Constitutionala ca sa arate ca inca "respira", apreciind ca romanii nu sunt interesati de concursul "care e mai viu, Vasile Blaga sau Elena Udrea, intrucat amandoi sunt morti", scrie Mediafax.

Are un sens sa te bati in Parlament, dar in momentul in care in Parlament a trecut bugetul, de ce mai pui bete in roate? Nu mai pierde nimic Guvernul, pierd oamenii de rand pentru prostia celor de la PDL. Asta e problema. Cel care are nevoie de contract-cadru la spital, cel care asteapta sa-i maresc pensia, nu-l intereseaza ca e concurs, cine e mai viu, Blaga sau Udrea? Nu e viu niciunul. Sunt morti, ce sa mai?", a spus Ponta.

El a catalogat decizia PDL de a ataca bugetul pe anul 2013 la CCR drept o "prostie", care are consecinte in zona sanatatii, intrucat contractele cadru nu mai pot fi semnate in acest moment.

"De la aceasta prostie cu contestarea la Curte, ca sa aflam ca mortul PDL traieste, tocmai azi m-a sunat minsitrul Sanatatii Eugen Nicolaescu sa-mi spuna ca nu putem sa aprobam contractul-cadru, ca sa functioneze sa faca mai departe casele judetene contactele cu spitalele. Amanam lucruri importante ca sa aratam ca mortul PDL inca mai respira¬, a spus Ponta.

Premierul a spus ca aceste contracte-cadru vor fi amanate pana cand va fi promulgat bugetul pe 2013 sau pana cand se "potolesc" cei de la PDL.

Legea bugetului pe 2013 a fost adoptata fara cvorum si fara a lua in considerare amendamentele opozitiei, iar fundamentarea bugetului s-a facut pe Statutul parlamentarilor, act inca neadoptat, arata PDL in sesizarea catre Curtea Constitutionala, mentionand ca a fost incalcata si o recomandare a Comisiei de la Venetia.

Majoritatea parlamentara a adoptat Legea bugetului de stat pe anul 2013 "dupa o analiza superficiala si neconstitutionala a exigentelor sociale, economice, juridice si de alta natura din societatea romaneasca".

PDL sustine ca la dezbateri au fost incalcate repetat prevederile articolului 22 din Regulamentul sedintelor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului care stipuleaza ca "in timpul sedintelor, presedintii grupurilor parlamentare pot cere presedintelui sedintei comune verificarea intrunirii cvorumului".