Alegerile locale partiale pentru presedintele Consiliului Judetean Teleorman si pentru primarii din noua circumscriptii electorale vor avea loc duminica, 3 februarie, campania electorala urmand sa inceapa pe 20 ianuarie si sa se incheie pe 2 februarie, anunta Autoritatea Electorala Permanenta, citata de Agerpres.

Cele noua localitati in care vor avea loc alegeri partiale sunt: municipiul Slatina, judetul Olt; municipiul Turnu Magurele, judetul Teleorman; orasul Covasna, judetul Covasna; comuna Draganesti, judetul Bihor; comuna Draguseni, judetul Botosani; comuna Avramesti, judetul Harghita; comuna Doljesti, judetul Neamt; comuna Vitomiresti, judetul Olt; comuna Bujoru, judetul Teleorman.

Programul calendaristic privind realizarea actiunilor referitoare la organizarea si desfasurarea alegerilor locale partiale a fost stabilit prin Hotararea Guvernului nr. 1303/2012. Astfel, depunerea candidaturilor se face cel mai tarziu cu 20 de zile inaintea datei alegerilor, ultima zi fiind 14 ianuarie, ora 24,00.

Tot pana la aceasta data, Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne si Inspectoratul General pentru Imigrari vor pune la dispozitia primarilor listelor electorale permanente si listele electorale complementare.

Campania electorala va dura 15 zile, va incepe pe 20 ianuarie si se va incheia pe 2 februarie, ora 7,00.

AEP mai informeaza ca procesul de votare va incepe duminica, 3 februarie, la ora 7,00 si se va incheia la ora 21,00.

Potrivit dispozitiilor art. 3 din Legea nr. 67/2004, 'au dreptul de a alege cetatenii romani care au implinit 18 ani, inclusiv cei care implinesc aceasta varsta in ziua alegerilor. Dreptul de vot se exercita numai in comuna, orasul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritoriala a municipiului in care alegatorul isi are domiciliul. Cetatenii cu drept de vot, care si-au stabilit resedinta intr-o alta unitate administrativ-teritoriala cu cel putin trei luni inaintea datei alegerilor, isi pot exercita dreptul de vot in unitatea administrativ-teritoriala respectiva'. Potrivit prevederilor Legii nr. 67/2004, 'cetatenii Uniunii Europene care au domiciliul sau resedinta in Romania au dreptul de a alege si de a fi alesi in aceleasi conditii ca si cetatenii romani, cu indeplinirea prevederilor prezentei legi'.

Legislatia privind organizarea si desfasurarea alegerilor autoritatilor administratiei publice locale poate fi gasita pe pagina de web a AEP - www.roaep.ro.