Ministrii propusi de premierul desemnat Victor Ponta vor fi audiati in comisiile parlamentare joi seara, pentru ca in cursul zilei de vineri primul-ministru sa prezinte in plenul Legislativului programul de guvernare si lista viitorului Cabinet pentru votul de investitura.

Joi, in jurul orei 18.00, Birourile Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor se intrunesc in sedinta comuna, dupa cum a anuntat presedintele Camerei inferioare, social-democratul Valeriu Zgonea, pentru a stabili programul audierii candidatilor la functiile de ministru, iar audierile propriu-zise sunt asteptate sa inceapa in jurul orei 19.00 - 19.30, arata Agerpres.

Deputatul social-democrat a precizat ca pentru o mai eficienta derulare a activitatii legate de audieri, cel mai probabil vor avea loc simultan sase - sapte audieri de ministri.

Guvernul Ponta va avea 17 ministere, noua ministri delegati si un vicepremier fara portofoliu, conform listei transmise joi de Biroul de presa al Executivului.

Inainte de votul de investitura acordat de plenul reunit al celor doua Camere, fiecare candidat pentru functia de ministru, inscris in lista Guvernului, trebuie sa fie audiat, in sedinta comuna, de comisiile permanente ale celor doua Camere al caror obiect de activitate corespunde sferei de competenta a viitorului ministru.

Pentru ca sedintele comisiilor de specialitate sa aiba loc in mod legal este necesara participarea majoritatii membrilor care le compun. Hotararile comisiilor se adopta cu votul majoritatii membrilor prezenti.

In urma audierii, comisiile vor intocmi un aviz comun consultativ, motivat, pe care il vor prezenta candidatului pentru functia de prim-ministru.