Presedintele Partidului Forta Civica, Mihai-Razvan Ungureanu, a catalogat vineri drept "deruta absoluta" afirmatiile recente ale presedintelui PNL, Crin Antonescu, potrivit carora priveste "cu interes" spre Partidul Popular European (PPE).

"Ceea ce spunea domnul presedinte Antonescu, cel putin asta am inteles eu din interviu (din cotidianul El Mundo - n.r.), reprezenta deruta domniei sale din punct de vedere doctrinar si vorbea despre conservatorism. Nu cred ca se gandeste la apropierea de PPE. Nu are cum. De altfel, doamna europarlamentar Renate Weber l-a contrazis foarte puternic in chestiunea aceasta si domnia sa fiind luata prin surprindere de acest panseu interesant al domnului Antonescu. Daca domnia sa descopera acum, in radacinile ideologice ale unui partid pe care izbuteste sa-l compromita in mod dramatic, urme de conservatorism, asteptam sa vedem cum va arata prima dezbatere referitoare la orientarea ideologica a PNL, in zilele care urmeaza", a spus Ungureanu, intr-o conferinta de presa, citat de Agerpres.

El a adaugat ca s-a vorbit despre nevoia unei dezbateri pe subiectul clarificarii ideologice in cadrul PNL.

"Eu cred ca este vorba de o deruta absoluta, care este prezenta - ca si confuzie -, atat in ceea ce spune domnul Antonescu, cat si in ceea ce se intampla astazi in PNL. Si iau act de acest lucru cu tristete", a completat Ungureanu.

Intr-un interviu acordat recent cotidianului "El Mundo", Antonescu sustinea ca formatiunea din care face parte, Partidul National Liberal, se afla mai la dreapta decat liberalii europeni, in general, cu o componenta mai conservatoare, si ca priveste cu interes catre Partidul Popular European, al carui program politic prezinta multe asemanari - in ciuda faptului ca grupul din PE l-a aparat pe presedintele Traian Basescu in perioada suspendarii.