Vicepresedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, afirma ca alegerile generale vor fi "foarte dificile", precizand ca formatiunea nu va incheia niciun fel de alianta preelectorala si ca el intentioneaza sa candideze din nou, insa intr-un alt colegiu, anunta Mediafax.

Borbely a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca Uniunea "are un dialog" cu celelalte partide, insa nu va incheia niciun fel de alianta preelectorala.

"In ceea ce priveste atitudinea UDMR - ca am vazut ca apar in presa tot felul de speculatii sau incercari de a ne atrage atentia intr-o parte sau alta - vreau sa va spun foarte clar: UDMR, in momentul de fata, nu va incheia niciun fel de alianta preelectorala, cu nimeni", a spus el.

Borbely a afirmat ca toata lumea ar trebui sa inteleaga ca UDMR, nefiind un partid politic, ci o organizatie a unei minoritati nationale, are un dialog inclusiv cu reprezentantii actualei puteri.

"Dar aceasta nu inseamna ca noi incheiem vreo alianta preelectorala. Suntem intr-o familie politica, stiti foarte bine, de dreapta - si nu de azi, de ieri, ci din 1993, numai PNTCD si noi am fost in aceasta familie politica europeana de la inceputul anilor '90. Si nu ne-am schimbat nici blana, nici naravul. Deci am ramas acolo unde suntem si acum. Organizam, spre exemplu, cu PDL congresul PPE din octombrie de la Bucuresti, nu exista niciun fel de semn de intrebare", a spus el.

Borbely a apreciat ca alegerile generale vor fi "foarte dificile" si este necesar ca Uniunea "sa aiba in spate" alegatorii.

"Deci noi, in momentul de fata, ne pregatim de alegeri, vor fi alegeri foarte dificile si noi trebuie, asa cum am demonstrat la alegerile din vara (locale - n.r.) sa-i avem pe alegatorii nostri in spatele nostru, cu noi, ca sa ne voteze", a spus el.

Vicepresedintele politic al UDMR, care este deputat ales in colegiul Targu Mures, a precizat ca intentioneaza sa candideze din nou.

"Am decis sa candidez in Colegiul V din judetul Mures, acel colegiu mare incepand de la Fantanele-Sangeorgiu de Padure-Sovata-Valea Nirajului-Ernei. Deci, aceasta zona din jurul Targu Muresului, pana la Sovata. A fost o decizie discutata cu colegul meu Kerekes Karoly, care a fost pana acum reprezentantul acestui colegiu. E o intelegere intre noi, dar evident este inca o problema deschisa, pentru ca in cadrul UDMR acum se depun candidaturile. Eu vorbesc de intentia mea si pot sa spun, cred ca si in numele domnului Kerekes, probabil va candida in colegiul din Targu Mures, acel colegiu in care am candidat in 2008", a spus Borbely.