Premierul Victor Ponta a anuntat, in debutul sedintei de miercuri Executivului, ca in cursul acestei zile va anunta ministrii propusi pentru portofoliile Culturii si Educatiei: "Astazi voi face propuneri. Voi discuta la nivel politic si voi face propuneri pentru noul ministru al Educatiei si noul ministru al Culturii", a afirmat Ponta, citat de Agerpres.

Ioan Mang, numit ministru in Cabinetul Ponta la inceputul lunii mai, si-a prezentat demisia o saptamana mai tarziu, in urma acuzatiilor de plagiat, interimatul ministerului fiind asigurat in prezent de Liviu Pop.

Si ministrul Culturii, Mircea Diaconu, si-a anuntat luni demisia din Guvernul Ponta, dupa decizia ANI privind incompatibilitatea sa in calitate de senator si director de teatru. In locul lui Diaconu, PNL il propune pe Puiu Hasotti, a anuntat liderul liberal Crin Antonescu.

Nominalizarile pentru posturile de ministru al Culturii si al Educatiei ar putea fi facute impreuna cu presedintele Traian Basescu, a anuntat marti premierul Victor Ponta.

Intrebat daca exista posibilitatea ca senatorul Ecaterina Andronescu sa devina ministru al Educatiei, premierul a raspuns: 'Exista'. In acelasi timp, Victor Ponta a sustinut ca este foarte multumit de activitatea lui Liviu Pop, ministrul interimar al Educatiei, pana pe 30 iunie.